Lacka och måla golv

Köpa billig lack och färg på nätet för att lacka och måla golv.

På denna sida hittar du många bilder, annonser och länkar till företag som säljer golv av olika slag samt produkter för att lägga golv, renovera golv, städa och underhålla golv. Också många bilder på golv för att finna inspiration då ett golvbyte är aktuellt.

Klicka på länkarna ovan för att köpa olika golv eller hitta instruktion på att måla lackat golv utan att slipa.

Denna sida handlar om att lacka och måla golv. När ett trägolv använts under flera år behöver den skyddande lacken bättras på. Om golvet är mycket repigt eller slitet kan det vara en god ide att slipa om ytan, och sedan lacka detta golv. Att lacka golv innebär att man skyddar golv från smuts, repor och färgförändringar. Tips på att måla lackat golv finns att hitta på nätet. Detsamma gäller för att lacka golv utan att slipa och måla lackat golv utan att slipa.


Måla golv

Lacka golv ger dessutom hemmet en vackert och betydligt mera lättskött golv, än ett obehandlat eller nerslitet lackat golv. Det allra viktigaste för att få ett bra resultat är inte hur många gånger du stryker golvet, utan att du slipar och dammar av ytan innan du stryker nästa lager lack. En annan viktig sak med att lacka golv är valet av pensel. En bra pensel ska vara fyllig och bred, samt av hög kvalitet. Billiga penslar har ofta lägre kvalitet som påverkar resultatet negativt.

Nedan bilder på lackade trägolv.

Lacka golv Lacka golv

För att erhålla ett bra resultat vare sig man ska lacka golv eller måla golv så är förarbetet väldigt viktigt. Om man tänker måla gamla golv måste golven rengöras noga och all löst sittande färg ska skrapas bort. Om golvet är mycket repigt och slitet kan man överväga att maskinslipa det. När förarbetet väl är klart är det dags att måla detta golv (lacka golv). Grundmåla alla trärena partier innan du målar med täckfärgen så får denna bra fäste mot underlaget. Samtidigt undviker man en flammig yta eftersom träet suger jämnt om underlaget är grundat. Måla golv, täckmålning, penselval eller rollerval, som vid att lacka golv, bra kvalitet på grejerna, det har man igen.

Passa på och besök de som annonserar på sidan för att med lite tur kunna köpa billig och bragolvlack och målarfärg pga att de som annonserar ofta har erbjudanden och kampanjer med i sin annonsering. Man kan också via deras hemsidor hitta olika typer av golvlacker, oljor och målarfärg att använda till olika typer av golv, tex. om man ska lacka ett trägolv. Man kan också hitta instruktioner om hur man bäst utför sin lackning eller målning.

Nedan bild på måla golv lånad från alltommalning. Här kan man hitta instruktioner om att lacka och måla golv samt hitta svar på olika saker som tex. att lacka golv utan att slipa eller måla lackat golv utan att slipa.

måla golv

Måla golv Måla golv

Att lacka golv eller måla golv gör man själv. Vet man inte hur man ska gå tillväga så finns massor av information om att lacka golv och att måla golv på nätet att hitta. På sidan finns också bra böcker om detta. Den man köper sin lack eller färg av vet också hur man ska bära sig åt, samt att de kan tala om vilken typ av lack eller färg man ska använda. Däremot kan det vara lite knepigt att slipa golv. Här krävs rätt slipmaskiner som visserligen kan hyras av de som säljer lack och färg men man bör ha en viss erfarenhet av att hantera dessa slipmaskiner om resultatet ska bli bra. Kan därför vara klokt att anlita hantverkare då ekgolv ska slipas.

Du kanske vill behålla ditt ekgolv, genom att renovera golvet istället för att byta golv. Att renovera golv inomhus handlar om trägolv, utomhus kan man behöva att renovera sitt betonggolv. Ett slitet trägolv kan genom en renovering göras som nytt. En golvslipning och en efterföljande lackering är den vanligaste renoveringen av trägolv. Ska man slipa ett golv är det viktigt att man har slipmaskiner gjorda för golvslipning. Dessa maskiner har som regel byggvaruhus och de affärer som säljer färg och golv att hyra ut.

Återförsäljare av lack och färg

Nedan länkar om att lacka och måla golv och möjligheter att köpa golv av olika slag. Här kan man också finna svar på frågor man kan ha om att lacka och måla golv. tex. att lacka golv utan att slipa eller måla lackat golv utan att slipa.

alcro bygghemma byggmax
beckers flugger woody
nordsjö ide design landora sandå

Lacka och måla golv

Nedan sidor som sajten innehåller.

HEM Betonggolv Bona golv
Ekgolv Furugolv Golv badrum
Golv kök Golvslipning Golvvärme
Klickgolv Klinkergolv Lacka och måla golv
Laminatgolv Parkettgolv Plastgolv
Renovera golv Trägolv Valnöt golv