Golvslipning

Hitta hjälp att slipa golv själv på nätet eller köpa billig golvslipning.

På denna sida hittar du många bilder, annonser och länkar till företag som säljer golv av olika slag samt produkter för att lägga golv, renovera golv, städa och underhålla golv. Också många bilder på golv för att finna inspiration då ett golvbyte är aktuellt.

Klicka på länkarna ovan för att köpa olika golv.

Denna sida handlar om golvslipning. Genom en golvslipning kan du få ditt gamla, repiga och fula golv som nytt igen. Dessutom är det billigare att slipa ett golv än att köpa nytt golv. På nätet kan man hitta instruktioner på att slipa golv själv eller så kan du hitta företag som erbjuder billig golvslipning. Sök på nätet efter golvslipning gör det själv för att hitta instruktioner om att slipa golv själv.


Golvslipning gör det själv

När man pratar om en golvslipning i en bostad menar man i de flesta fall att ett trägolv eller parkettgolv ska slipas. Ett laminatgolv går inte att slipa om. Har du ett golv du tänker lacka eller måla om, är förarbetet väldigt viktigt. Slarvar man med detta så kan man använda den bästa lacken eller färgen, resultatet blir ändå inte bra. Detta gäller givetvis om golvet är i dåligt skick, repigt eller mycket slitet. Ska det bli bra så gäller en golvslipning. Ska du slipa ett golv själv behöver du en slipmaskin. Använd nätet för att finna instruktioner för att själv göra en golvslipning eller hitta hjälp med en billig golvslipning. Via nätet kan du hitta slipmaskiner att hyra för att själv göra en golvslipning. Hyra maskiner för golvslipning kan du göra hos hyrahyra.se. Maskinerna nedan är från hyrahyra.se

golvslipning golvslipning

Ska man köpa ett nytt parkettgolv ska man tänka på vad utsätts golvet för. Har man tex. husdjur så frestas golvet mycket. Om golvet utsätts för mycket slitage så kanske det ska genomgå en golvslipning eller kanske flera golvslipningar. Kan vara bra att köpa ett parkettgolv som man kan slipa flera gånger. Det är viktigt att tala om för golvleverantören att minst en golvslipning eller flera golvslipningar ska kunna göras. Detta slipper man att tänka på om man tex. lägger in ett massivt furugolv.

Nedan bild på golvslipning lånad från Svenskaelit.

golvslipning

Passa på och besök de som annonserar på sidan för att med lite tur kunna hitta en billiga golvslipare som kan hjälpa dig med en billig golvslipning om du inte själv tänker slipa ditt golv. Från en del av de som säljer golv kan man hyra slipmaskiner för att själv slipa golv och hitta fakta och instruktioner i form av text, bilder och filmer för att själv göra en golvslipning.

När man tex. köper ett ekgolv medföljer instruktioner om att lägga detta ekgolv, skötselinstruktioner samt instruktioner vad som gäller angående möjligheterna till att slipa om golvet. Nedan bilder på trägolv hämtade från Bygghemma hemsida, klicka på länken för att läsa mer om dessa golv, att slipa om, skötselinstruktioner mm.

trägolv trägolv

Golvslipning av ett betonggolv. Slipade betonggolv börjar nu bli allt mer vanliga i hemmamiljö. Många väljer att lägga nya golv, men har man ett gammalt betonggolv kan det vara lönt att slipa upp det. När man väl är färdig med sitt betonggolv kommer det troligen att finnas där så länge som huset finns.

Att göra en golvslipning kan vara lite knepigt att göra själv. Här krävs rätt slipmaskin som visserligen kan hyras av de som säljer golv men man bör ha en viss erfarenhet av att hantera denna slipmaskin om resultatet ska bli bra. Kan därför vara klokt att anlita hantverkare, golvslipare då en golvslipning behöver göras.

Är man lite praktisk lagd så går det bra att själv slipa om ett trägolv. Som regel behövs en slipmaskin, en större för slipning av golvet så nära väggar man kommer och en mindre slipmaskin för slipning av golvet närmast väggarna. Två olika grovlekar på slippappret duger bra. Det är viktigt att tänka på att detta är starka maskiner vilket medför att om man handskas fel med dessa så kan man snabbt slipa fram gropar i golvet vilket inte är så trevligt. En golvslipning ska utföras diagonalt över trägolvet, fram och tillbaka. Är det första gången man ska slipa ett golv så är det bra om det är möjligt att börja slipa på ett golv som inte är så synligt, tex. att trägolv lagt i ett förråd. Träning ger färdighet. Har man tex. ett furugolv som ska slipas om så har man som regel tjocka brädor att slipa på, vilket betyder att man har möjlighet att rätta till eventuella fel som kan uppstå. Vill man klara av en golvslipning själv så måste man våga prova och lära sig.

Nedan bild på golvslipning lånad från Svenskaelit.

golvslipning

Du kanske vill behålla ditt ekgolv, genom att renovera golvet istället för att byta golv. Att renovera golv inomhus handlar om trägolv, utomhus kan man behöva att renovera sitt betonggolv. Ett slitet trägolv kan genom en renovering göras som nytt. En golvslipning och en efterföljande ytbehandling, lackering är den vanligaste renoveringen av trägolv. Ska man slipa ett golv är det viktigt att man har slipmaskiner gjorda för golvslipning. Dessa maskiner har som regel byggvaruhus och de affärer som säljer färg och golv att hyra ut.

Hitta hjälp med golvslipning

Nedan länkar till sidor angående golvslipning, hantverkare, att göra en golvslipning själv, mm.

alltombostad betongteknik dinbyggare
dorunner Hantverkar Guiden parkettdesign
parkettslipning parkettspecialisten sydgolv

Att slipa golv själv

Nedan sidor som sajten innehåller.

HEM Betonggolv Bona golv
Ekgolv Furugolv Golv badrum
Golv kök Golvslipning Golvvärme
Klickgolv Klinkergolv Lacka och måla golv
Laminatgolv Parkettgolv Plastgolv
Renovera golv Trägolv Valnöt golv