Behandla furugolv

På nätet kan man hitta tips om att behandla furugolv på olika sätt, tex. med osmo hårdvaxolja.

På denna sida hittar du många bilder, annonser och länkar till företag som säljer golv av olika slag samt produkter för att lägga golv, renovera golv, städa och underhålla golv. Också många bilder på golv för att finna inspiration då ett golvbyte är aktuellt.

Ovan möjligheter att köpa olika produkter för att behandla furugolv, trägolv och andra golv.

Denna sidan handlar om hur man kan behandla furugolv på olika sätt. Via bilder, annonser och texter hittar man tillverkare, återförsäljare och butiker av olika typer av furugolv, grangolv, naturfärgade, vitoljat furugolv, trägolv mm samt produkter för att behandla golv. Det kan vara att luta golv, slipa golv eller att öka snygghet och glans på ett gammalt slitet furugolv. Den som söker ett trägolv med en ljusare färg kan välja att luta ett äldre mörkt furugolv. Billigt furugolv kan man köpa av Byggmax samt olika produkter för behandling tex. olja och såpa.

Behandla furugolv

Man kan behandla furugolv på olika sätt. Många är ute efter blekta vita trägolv. Det man undrar är hur man gör man för att få ett snyggt och tåligt vitt furugolv? Ett alternativ att få ett lättskött och tåligt vitt trägolv är att luta det och vitolja golvet. Resultatet blir ett ljust furugolv som inte ser vitlaserat ut. Den oljade golvytan är tålig mot smuts och repor. Det luten gör är att det tar bort virkets lignin ur den yttersta träytan. Genom att luta ett gammalt slitet furugolv så kan man erhålla ett snyggt och tåligt golv som påminner om ett nytt inlagt furugolv.

Ska du behandla eller lägga furugolv,grangolv eller trägolv själv då behöver du verktyg. Billiga och bra verktyg hittar du hos Julas butik. Nedan bilder på furugolv från Föllingegolv, besök deras sida för att läsa mera om deras furugolv nedan. Här kan man också hitta tips om att sköta och behandla furugolv, grangolv och trägolv.

behandla furugolv behandla furugolv

Nedan bild på ett furugolv. Billigt furugolv, tex. furugolv 15x112 kan man köpa av Byggmax. Billigt brädgolv kan man också köpa av Byggmax. Byggmax har både grangolv och furugolv i olika dimensioner. De säljer också olika produkter för att behandla furugolv som såpa och olja.

furugolv

Ett furugolv kan köpas som ett skeppsgolv. Det som kännetecknar ett skeppsgolv är att äkta skeppsgolv har en mjuk fog mellan tiljorna, detta för att ta upp träets rörelser som är störst i breddriktningen, samt förhindra att det bildas öppna springor mellan tiljorna. Ett skeppsgolv skall tåla en våt miljö och på senare år har det blivit alltmer vanligt att lägga in skeppsgolv även i badrum. Mer att läsa om furugolv som skeppsgolv på sidan Skeppsgolv. Nedan bilder på skeppsgolv hämtade från denna sida. Här kan man också få tips på produkter för att sköta och behandla sitt furugolv, tex. med såpa, annat rengöringsmedel, olja, hårdvaxolja mm.

Skeppsgolv Skeppsgolv

Passa på och besök de som annonserar på sidan för att jämföra utbud och priser av grangolv, brädgolv och furugolv. Har man lite tur så kan man köpa ett billigt furugolv pga att de som annonserar ofta har med erbjudanden och kampanjer på sina golv i sin annonsering. Använd nätet för att köpa billiga furugolv tex. furugolv 25mm och vitoljat furugolv. Av Byggmax kan man köpa billiga brädgolv, furugolv och grangolv. Detsamma gäller då man söker efter produkter för att luta, slipa och behandla furugolv och andra trägolv.

Var man än köper sitt furugolv är golvläggningen densamma. Kan vara bra att veta innan man köper sitt furugolv, vad som fodras som underlägg till golvet. Ska jag lägga furugolv på reglar, på befintligt golv eller på ett betonggolv. Ett företag (bygghandel) som har många beskrivningar om att göra det själv tex. att lägga furugolv är företaget Beijerbygg. Beijer är dessutom återförsäljare av siljan furugolv. Om du klickar besöker Beijerbyggs hemsida så kan du hitta deras beskrivningar om att lägga golv, även om golvval kan man läsa om här. Du kan även köpa massivt furugolv eller massivt trägolv eller ett laminatgolv. Tillbehör till furugolv, brädgolv och grangolv, till skötsel och lagning kan du hitta hos Bygghemma. Besök deras butik för att läsa mera om detta.

skötsel furugolv skötsel furugolv

Nedan bild på ett furugolv från Byggmax. Av Byggmax kan man köpa furugolv och andra trägolv billigt. Man kan också hitta tips och köpa olika produkter för att tex. behandla, luta, sköta och slipa golv billigt.

furugolv

Nedan tips för att behandla furugolv med vitolja : För bra resultat ska vitoljan poleras in i furugolvet med polermaskin. Då får man en tålig yta som är mycket motståndskraftig mot fläckar. En polermaskin kan man hyra där man hyr golvslip. Rör om vitoljan väl, så att pigmenten blir ordentligt uppblandade med oljan. Vill man ha en mindre vit färg så kan man späda oljan med naturell golvolja, vill man ha en starkare vit färg kan man tillsätta lite vit titan/zink-linoljefärg. Häll ut olja på golvet och fördela ut den flödigt med en vit gummiraka eller en bred pensel. Låt vitoljan tränga in i furugolvet en stund och torka av överflödet. Ytan skall vara mättad och fuktig. Har träet sugit åt sig mycket olja och blivit torrt så tillsätter man mer olja. Polera sedan in oljan i furugolvet med polermaskinen. Polera ytan några gånger med maskinen tills golvet känns mättat och polerat. Har man inte tillgång till en polermaskin kan oljan poleras in i golvet för hand. Låt nu oljan härda. Gå inte på golvet första dygnet och, om det finns möjlighet, vänta ytterligare några dagar med att flytta in möbler

Det är väldigt viktigt att furubräderna får torka ordentligt innan man ska lägga furugolv. Det bästa är om man kan ha bräderna liggande i det rum där de ska läggas för att torka till rätt temperatur. Om man ska lägga furugolv med ej torkade bräder så kommer bräderna att krympa då träet torkar vilket gör att fogen mellan brädorna blir betydligt större, bredare än vad man hade tänkt. Breda fogar gör att furugolvet blir fult och att smuts samlas i fogarna vilket gör att detta furugolv blir ännu fulare.

Ett sätt att gömma fogarna mellan brädorna (helt gömma går inte men göra att de inte blir så tydliga) är att spackla med ett träspackel med samma träslag som golvet. Vill man inte köpa träspackel så kan man göra eget träspackel genom att slipa på brädor som använts till furugolv och spara slipspånen och sedan blanda det med trälim. Man får prova sig fram för att erhålla blandning av spån och trälim.

En av många återförsäljare av billiga furugolv, grangolv, brädgolv, furugolv 25mm, vitoljat furugolv och andra trägolv är Byggmax. Nedan massivt furugolv hämtade från deras hemsida. Besök deras hemsida för att se olika dimensioner av massivt furugolv.

furugolv byggmax furugolv

Ovan furugolv Byggmax. Av Byggmax kan man köpa furugolv, brädgolv och grangolv billigt.

Behandla furugolv

Nedan länkar till tillverkare, återförsäljare och butiker av billiga furugolv, grangolv, trägolv, laminatgolv, parkettgolv, brädgolv och andra golv mm. Man kan också hitta instruktioner på hur lutar man golv, vitolja furugolv för att åstadkomma ett vitoljat furugolv. Här kan man också köpa olika produkter för att behandla furugolv vilket kan vara hårdvaxolja, såpa och produkter för att luta furugolv.

bauhaus beijer forbo golv
granab siljan timberex
dalafloda parkettspecialisten xl bygg

Behandla furugolv

Nedan sidor som sajten innehåller. Via länkar och annonser på sidan kan man köpa furugolv billigt, tex. furugolv 25mm och vitoljat furugolv. Besök stora företag som Byggmax, XL bygg, K-rauta och Bauhaus för att jämföra pris på furugolv, grangolv och annat brädgolv. Detta gäller också för att hitta tips på att behandla furugolv som kan vara ett luta eller slipa furugolv.

HEM Betonggolv Bona golv
Ekgolv Furugolv Golv badrum
Golv kök Golvslipning Golvvärme
Klickgolv Klinkergolv Lacka och måla golv
Laminatgolv Parkettgolv Plastgolv
Renovera golv Trägolv Valnöt golv